Τηλεθέρμανση Σερρών

Η τηλεθέρμανση Σερρών  λειτουργεί στην πόλη των Σερρών από το 2007. Το δίκτυό της καλύπτει την περιοχή από την Πλατεία Ομονοίας μέχρι την Πλατεία ΙΚΑ και από την οδό Βενιζέλου έως το Ζινζιρλί τζαμί. Στο δίκτυο της Τηλεθέρμανσης Σερρών είναι συνδεδεμένα περισσότερα από 10.000 διαμερίσματα και κτίρια. Οι οικοδομές αυτές αντιστοιχούν σε περίπου 800.000 τετραγωνικά μέτρα θερμαινόμενων χώρων.

Η θερμότητα του δικτύου παράγεται στην εγκατάσταση Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας της «ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε.».  Το καύσιμο της μονάδας είναι το φυσικό αέριο. Τα προϊόντα της είναι ο ηλεκτρισμός και η θερμότητα. Η μονάδα αυτή λειτουργεί ως ανεξάρτητος σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας. Η συνολική ηλεκτρική ισχύς ανέρχεται 16,5 MWe και η θερμική ισχύς σε 91,5 MWth. Το κύριο καύσιμο που χρησιμοποιείται στις ΜΕΚ και στους λέβητες είναι το φυσικό αέριο. Ο σταθμός συμπαραγωγής τροφοδοτεί με θερμότητα το δίκτυο τηλεθέρμανσης της πόλης των Σερρών (το οποίο διευρύνεται συνεχώς).  Αποτελεί μέρος της ίδιας επένδυσης για την κάλυψη των φορτίων θέρμανσης και ζεστού νερού στο κέντρο της πόλης.Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια πωλείται στο Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ).

Ανάπτυξη δικτύου της Τηλεθέρμανσης Σερρών

Ο προγραμματισμός της εταιρείας περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης των Σερρών, γεωγραφικά και πληθυσμιακά.  Στον σχεδιασμό  περιλαμβάνεται επίσης η σύνδεση του Τ.Ε.Ι. Σερρών στο δίκτυο Τηλεθέρμανσης που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Σύμφωνα και με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η Τηλεθέρμανση Σερρών διανέμει θερμότητα, μέσω του δικτύου της, σε τιμές χαμηλότερες, έως και 44% σε σχέση με άλλους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.  Στο πρόγραμμα ανάπτυξης των υπηρεσιών, για το προσεχές διάστημα είναι και η παροχή Τηλεψύξης στα σερραϊκά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Υποβάλλετε το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας

Εισαγάγετε το email σας, ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε μαζί σας.